Projectgegevens

Specialisatie: schade afhandeling
Opdrachtgever: Talis
Bijzonderheden: brandschade, schade afhandeling, nieuwbouw, prefab gevelelementen, communicatieBrandschade nieuwbouw, De kolping

Brandschade nieuwbouw, De kolping

Twee maanden na de oplevering van het flatgebouw aan de Kolpingstraat, dat onderdeel was van de renovatiewerkzaamheden in de Kolpingbuurt, slaat het noodlot toe. Tijdens de jaarwisseling naar 2019 ontstaat er een brandschade op het balkon van de bovenste etage van de flat. Door toedoen van een vuurpijl heeft er zich een brand ontwikkeld waarbij er schade is ontstaan aan de betonnen balkonvloeren, de hekwerken, de kozijnen en de gevelbetimmering en de prefab steenstrips-gevelelementen.

Om het woongenot van de bewoners op korte termijn te herstellen is er snel actie ondernomen om de kozijnen met triple beglazing te vernieuwen. Vervolgens is er door constructeur een onderzoek verricht om de ernst van deze schade nader in beeld te brengen. De beschadigde prefab steenstrips-elementen en de hekwerken zijn vernieuwd. Delen van de betonnen balkons zijn in overleg met de constructeur gesaneerd en hersteld.

Deze schade-afhandeling was niet alleen technische een uitdaging, communicatie en afstemming met de bewoners speelde hierin ook een belangrijke rol. Uiteindelijk is de flatwoningen weer in nieuwbouwkwaliteit opgeleverd met een zeer tevreden opdrachtgever en bewoners als eindresultaat.